PELERINAJ -EXCURSIE ÎN BULGARIA (16-21 APRILIE 2024)

PELERINAJ -EXCURSIE ÎN BULGARIA (16-21 APRILIE 2024)

>>> Preț excursie 1500 lei/pers. <<<

(Plecare pe data de 16 aprilie 2024)

Tariful include:

✓ transport

✓ 5 nopți cazare

✓ 3 mic dejunuri

✓ Ghid pe perioada pelerinajului (ghid local vorbitor de limba română)Ziua 1 – 16.04.2024 (Marți)

֍ Plecare la ora 06:00 dimineața – Grupul se adună și pleacă din Vaslui, orașul de start al pelerinajului. spre Mănăstirea Dervent, luăm o pauză de masă în parcul localității Însurăței.

֍ Ne îndreptăm spre Mănăstirea Dervent; Pe măsură ce călătorim, ne vom bucura de peisajele pitorești ale României. Este un moment excelent pentru reflecție personală sau pentru a socializa cu ceilalți pelerini.

֍ Pauza de Masă în Însurăței. Momentul unei pauze binevenite pentru a vă relaxa și a savura o masă împreună. Este un moment potrivit pentru a vă întinde picioarele și a vă bucura de natura din jur.

֍ Trecem cu bacul în localitatea Silistra și ajungem la Mănăstirea Dervent.

֍ Sosirea la Manastirea Dervent în jurul orei 14:00. Vizita la Manastire: Manastirea Dervent este renumită pentru istoria și spiritualitatea sa. Vizitarea acesteia reprezintă un moment profund pentru pelerini, oferind ocazia de rugăciune și contemplare.

֍ După vizita la Manastirea Dervent, călătoria continuă către Mănăstirea Sf. Andrei, un alt loc de importanță spirituală majoră.

֍ Cazare în Constanța. Încheiem ziua cu cazare într-un confortabil Hotel Corsa (hotel 3 ***) din Mangalia. Este timpul să vă relaxați, să reflectați asupra experiențelor zilei și să vă pregătiți pentru ziua următoare a pelerinajului.Ziua 2 – 17.04.2024 (Miercuri)

֍ După servirea micului dejun urmează explorarea Dobroegei și a litoralului bulgăresc. Ne îndreptăm spre punctul de frontieră de la Vama Veche și începem călătoria pe meleaguri bulgărești ;

֍ Vizităm Castelul Reginei Maria în Balcic – acest loc istoric și pitoresc, urmat de prânzul în zonă până la ora 16:00 ;

֍ Mănăstirea Sf. Constantin și Elena: O oprire spirituală și liniștită în drumul nostru spre Albena ;

֍ Cazare la Hotel Pliska în Albena. Ne bucurăm de confortul oferit de acest hotel situat în stațiunea Nisipurile de Aur.


Ziua 3 – 18.04.2024 (Joi)

֍ După micul dejun plecăm la ora 08:00 și vizităm orașul Varna, un important centru cultural și istoric la Marea Neagră ;

֍ Luăm prânzul și plecăm spre Mănăstirea Plakovski și Lyaskovets. Vizităm aceste mănăstiri, fiecare cu istoria și arhitectura sa unică (până la ora 17:00) ;

֍ Vizităm Mănăstirea Dryanovo, după care mergem și ne cazăm la Mânăstirea Troyan.Ziua 4 – 19.04.2024 (Vineri)

֍ Plecăm devreme pentru a vizita Mănăstirea Rila, această bijuterie a patrimoniului ortodox. Luăm prânzul până la ora 14:00 după care ne îndreptăm spre Sofia unde ne cazăm la Hotel 3*** .

֍ Vizitam și explorăm capitala Bulgariei, încheind ziua cu o cină în oraș.


Ziua 5 – 20.04.2024 (Sâmbătă)

֍ După micul dejun la ora 8:00, vizităm mănăstirile și obiectivele turistice din Sofia :

۞ Catedrala Alexandru Nevski

Catedrala Alexandru Nevski din Sofia, este un simbol iconic al orașului și un monument dedicat eroilor ruși și bulgari care și-au dat viața în Războiul Ruso-Turc din 1877-1878 pentru eliberarea Bulgariei. Această catedrală ortodoxă impresionează prin dimensiunile sale, fiind una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume, și se distinge prin cupolele sale aurite, mozaicurile detaliate și interiorul bogat decorat.

۞ Biserica Sfântul Serafim Sobolev

Biserica Sfântul Serafim Sobolev este un important centru religios și cultural din Sofia, dedicat memoriei arhiepiscopului Serafim Sobolev, un important cleric ortodox rus care a servit în Bulgaria. Este renumită pentru atmosfera sa spirituală profundă și pentru relicvele Sfântului Serafim, care atrag credincioși și vizitatori din întreaga lume. Arhitectura sa este un amestec armonios de stiluri tradiționale, creând un spațiu de rugăciune și meditație.

۞ Mănăstirea Obradovski și Icoana Făcătoare de Minuni a Sfântului Mina

Mănăstirea Obradovski, situată în apropierea Sofiei, este un loc de pelerinaj apreciat pentru icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mina. Acest loc sfânt este înconjurat de natură, oferind un refugiu spiritual și o atmosferă de pace. Mănăstirea este cunoscută pentru istoria sa bogată și legătura profundă cu tradițiile ortodoxe. Icoana Sfântului Mina, venerată pentru puterile sale de vindecare și protecție, atrage vizitatori din toate colțurile lumii.

֍ Servim prânzul și la ora 13:30 plecăm spre București ;

֍ Estimăm să ajungem în capitala României la ora 19:30 unde ne vom ne caza la Hotel Măgurele (hotel 3***)Ziua 6 – 21.04.2024 (Duminică)

֍ Participăm la slujba religioasă de la Mănăstirea Pasărea și ne încărcăm spiritual înainte de întoarcerea acasă.

֍ Servim prânzul în drum spre casă și estimăm sosirea acasă în jurul orei 19:30 ;

֍ Încheiem astfel călătoria plini de amintiri și momente spirituale de neuitat.

✓ Preț excursie 1500 lei/pers.

Plata în 2 rate sau card de vacanță (după posibilități)

Locurile în autocar se ocupă în funcție de înscrieri

Bîrsa Turism